Izvješće o natjecanju

Mreža čitanja

U petak 12. prosinca 2020. od 12:00 do 12:40 sati održana je školska razina kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja za srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Našu školu predstavljale su učenice Jana Mihajlović i Božana Vujačić iz 2.05 razreda te Josipa Horvacki iz 3.5 razreda. Učenice su kvizu znanja pristupile putem poveznice  na Google obrascu i upisom šifre dodijeljene svakoj školi, a da bi uopće sudjelovale pročitale su tri suvremena romana koja progovaraju o temi čitanja (Nina George: Mala pariška knjižara, Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari, Amy Meyerson: Nebo puno knjiga). Za natjecanje ih je spremala profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Morena Rendulić.

Kvizu znanja  pristupilo je ukupno 416 učenika.  Provedbeno je povjerenstvo nakon dogovora odredilo bodovni prag za održanu školsku razinu kviza znanja koji su prilagodili složenosti  trenutne situacije. Tako je odlučeno da svi učenici koji su pristupili Školskoj razini kviza znanja te  postigli 27 i više bodova, tj. 55 % prelaze na sljedeću razinu kviza znanja. Ponosni smo jer su u tome uspjele sve tri učenice naše škole koje su naveliko prešle prag te su ostvarile 43 (Jana Mihajlović), 41 (Božana Vujačić) i 39 bodova (Josipa Horvacki). Čestitamo našim učenicama i želimo im puno uspjeha i na sljedećoj razini natjecanja koja će se održati u mjesecu ožujku. Ne sumnjamo u izvrsne rezultate!

            Cilj je ovoga projekta da što više učenika čita.