Jesti zdravo i ukusno

Dana 04.02.2019. u osnovnoj školi "Jovan Mikić" u saradnji sa Srednjom medicinskom školom je održano predavanje na temu "Jesti zdravo i ukusno, verovali ili ne, čak je i to moguće". Predavači su bili učenici naše škole, Jovana Budisavljević i Luka Ivanišević.
"Veoma smo zadovoljni predavanjem i deca su nas izuzetno lepo prihvatila i stekli smo utisak da su zaista shvatili našu poruku" kroz oduševljenje rekla nam je Jovana, a takođe nam je otkrila da će se predavanja ove vrste održavati i u narednom periodu. Koliko je predavanje bilo uspešno, dokazuje činjenica da su učenici ostajali nakon predavanja kako bi dobili odgovore od predavača. Nakon dvočasa, za profesore u zbornici je organizovano merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i takođe saveti o zdravim životnim navikama.
"Izuzetna mi je čast da sa ovako fenomenalnom koleginicom održim predavanje ovakvog tipa koje se u mnogome razlikuje od klasičnih nastavnih metoda. Učenici su upoznati sa time koliko hrana zapravo može da utiče na našu svakodnevicu, upoznati su sa bolestima vezanim za ishranu, a nadamo se da će saradnja biti proširena i na ostale škole" rekao je Luka, kopredavač. U prilog tome koliko je predavanje bilo uspešno, pogledajte slike.