Kviz "Mreža čitanja"

Mreža čitanja

U petak, 5. ožujka 2021. od 12:00 do 12:50 sati, održana je regionalna razina kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja za srednje škole u školskoj godini 2020./2021. 

Našu školu predstavljale su učenice Jana Mihajlović i Božana Vujačić iz 2.05 razreda te Josipa Horvacki iz 3.5 razreda. Učenice su kvizu znanja pristupile putem poveznice  na Google obrascu i upisom šifre dodijeljene svakoj školi, a da bi uopće sudjelovale pročitale su tri suvremena romana koja progovaraju o temi čitanja (Nina George: Mala pariška knjižara, Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari, Amy Meyerson: Nebo puno knjiga) te nekoliko članaka. Za natjecanje ih je spremala profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Morena Rendulić. 

Kvizu znanja na školskoj razini, koja se održala u mjesecu prosincu, pristupilo je ukupno 416 učenika, a njih 324 plasiralo se na regionalnu razinu, među kojima i naše učenice.  Provedbeno je povjerenstvo nakon dogovora odredilo bodovni prag za održanu regionalnu razinu kviza znanja koji su prilagodili složenosti  trenutne situacije. Tako je odlučeno da svi učenici koji su pristupili regionalnoj razini kviza znanja te postigli 42 i više bodova, prelaze na državnu razinu kviza znanja. Ponosni smo jer su u tome uspjele sve tri učenice naše škole koje su prešle prag te su ostvarile 44 (Jana Mihajlović), 45 (Božana Vujačić) i 45 bodova (Josipa Horvacki). Čestitamo našim učenicama i želimo im puno uspjeha i na sljedećoj razini natjecanja koja će se održati u mjesecu svibnju. Ne sumnjamo u izvrsne rezultate! 

     Podsjećamo, cilj je ovoga projekta da što više učenika čita.