Pečuj

Beszámoló a szabadkai Egészségügyi Középiskola kirándulásáról Pécsváradon és Pécsett

 

  2017.10.12-én reggel öt órakor gyülekeztünk a városi parkolóhelyen. A Molprevoz utasszállító autóbusza pontosan megérkezett, utána a rendőrség, akik ellenőrizték a busz állapotát és engedélyezték annak elindulását. A diákok felszálltak és elindultunk a Kelebia-Tompa határátkelőhely irányába. A 4.02 osztály számára ez a kirándulás volt az érettségi kirándulás, amelyet a gyerekek nagyon vártak, hogy az egész osztály együtt lehessen és hogy együtt valahová elutazhasson, még a többi végzős osztályból is jöttek tanulók.

  A határ elhagyása után szünetet tartottunk, majd Baranya megyén keresztül megérkeztünk Pécsváradra.

PSZC II. Béla Középiskola tanárai és diákjai már az iskola lépcsőiről integettek és nagyon kedvesen, szívélyesen fogadtak bennünket. A pécsváradi iskola tanulói bemutatták városuk nevezetességeit, majd beszélgettek, sétáltak az udvaron, társalogtak a szabadkai diákokkal.

A délutáni órákat Pécsett töltöttük el, a pécsváradi iskolából hét tanuló is velünk tartott, akik bemutatták Pécs nevezetességeit. Először felmentünk a Mecsek- kilátó tornyához, a Misinatetőre.  Mindenki nagyon élvezte a gyönyörű tájat és a még meleg, csodálatos időjárást. Utána a Zsolnay Kulturális Negyedbe kirándultunk. A diákok sétáltak, közösen nézték az épületeket a kiállított kerámia és porcelán lapokat. A szabadkai szökőkút alapanyaga is a Zsolnay Porcelánmanufaktúra terméke. A gyerekek nagyon örültek és csodálva nézték az épületeket. Utána elmentünk a város központjába, megnéztük a Kossuth Lajos teret, Széchenyi teret, majd a Király utcát, majd kisebb csoportokban fedezték fel Pécs különleges kis utcáit.

 Este fél hatkor indulunk Szerbiába, Szabadkára vissza, kisebb pihenőkkel 22 órakor érkeztünk meg.